Jump to content
logo

[STIRI BALCANICE] Armata Rusiei a ucis peste 500 de oameni nevinovați în Harkov, Ucraina


DariusS

Recommended Posts

Armata Rusiei continuă bombardamentele militare în Ucraina, rănind grav civilii ucraineni. Recent, Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii estice Harkov, a spus că forțele ruse au ucis peste 20 de copii ucraineni de când a izbucnit războiul.

„Acţiunile comise de forţele armate ale Federaţiei Ruse reprezintă nu doar crimă de agresiune, ci urmăresc distrugerea într-un mod sistematic şi consecvent a poporului ucrainean, a identităţii sale şi privarea sa de dreptul la autodeterminare şi la o dezvoltare independentă.

Aceasta necesită recunoaşterea imediată a acţiunilor comise de forţele armate ale Federaţiei Ruse în ultima fază a agresiunii armate ruse împotriva Ucrainei, care a început la 24 februarie 2022, ca genocid al poporului ucrainean”, scrie în nota explicativă a rezoluției votată de o majoritate de 363 de deputaţi ucraineni, joi.Reamintim faptul că, marți după-amiază, președintele american Joe Biden a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin comite „genocid” în Ucraina. Având în vedere valul de reacții adverse venit din Rusia, diplomația americană a intervenit și a clarificat declarațiile făcute de președintele american Joe Biden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...