Jump to content
logo

[STIRI BALCANICE] ONU: Milioane de oameni cu dizabilități au rămas blocați în Ucraina


DariusS
 Share

Recommended Posts

Recent, Organizația Națiunilor Unite (ONU) s-a declarat „profund îngrijorată” de soarta nefastă a milioanelor de cetățeni ucraineni cu dizabilități, blocați în țara natală, sub bombardamentele armatei ruse.

În prezent, cetățenii cu dizabilități sunt abandonați în casele lor, în centrele de îngrijire și în orfelinate, neavând provizii alimentare sau medicamente.

„Persoanele cu dizabilități au acces limitat sau nu au acces la informații de urgență, la adăposturi și la adăposturi sigure, iar multe dintre ele au fost separate de rețelele lor de sprijin, ceea ce le face incapabile să reacționeze la situație și să se orienteze în mediul înconjurător”, a transmis Organizația Națiunilor Unite (ONU), potrivit Sky News.

Potrivit ONU, un număr mic de persoane cu dizabilități a ajuns la granițele Ucrainei în calitate de refugiați de război „ceea ce indică faptul că multe dintre ele nu au reușit să fugă în siguranță.”

Reamintim faptul că peste 7,1 milioane de persoane au fost strămutate din cauza războiului din Ucraina. Din păcate, mai mult de jumătate dintre gospodăriile strămutate au copii.

ONU: 7,1 milioane de ucraineni s-au mutat din cauza războiului

Potrivit unui raport al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a ONU, peste 7,1 milioane de persoane au fost strămutate din cauza războiului din Ucraina.

oameni-raniti-Ucraina-1536x1024.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...